Kazen

“Geserveerd vanaf 12.00”

Maak jou

Maak jouw keuze uit onze selectie van 21 kazen! De kazen worden geserveerd in porties van 60 gram. Alle losse kaasjes worden geserveerd met een bijpassend garnituur.

Keuze

logo-white

Harde kazen

PASSENDALE 5.75

Belgische kaas uit het Vlaamse dorp Passendale, bekend als “de kaas van de slagvelden“ vanwege de strategische rol van het dorp tijdens de oorlog. Met een volle, romige smaak en kleine gaatjes.

COMTE 6.75

Franse kaas uit het Jura gebergte, gerijpt in oude forten. Met een rijke, krachtige smaak en subtiele tonen van noten dankzij 18 maanden rijping.

BOERENKAAS 2 JAAR 4.75

Deze unieke kaas, gemaakt van rauwe melk, komt van een eiland in Rijpwetering, alleen bereikbaar per boot. Na twee jaar rijping heeft hij een rijke, krachtige smaak.

OUDE ROTTERDAMMER 4.50

Deze kaas heeft 55 weken rijping en een krachtige, robuuste smaak. Bekroond met goud in 2020 als de lekkerste oude kaas van Nederland.

BOERNPEPER 4.50

Handgemaakte kaas uit Giessenburg, 2 maanden gerijpt, met een pittige nasmaak van peper en paprika. Gepasteuriseerd.

BOEREN 5 KRUIDEN 4.00

Deze kaas uit Giessenburg rijpt 2 maanden. Peterselie en bieslook zorgen voor een smeuïge, kruidige smaak. Gepasteuriseerd.

Witte korst kazen

BRIE DE MEAUX 4.95

Franse AOP-kaas, bekend als de koning der kazen, met een rijke, paddenstoelachtige geur en romige textuur.

PIERRE ROBERT 7.75

Franse witschimmelkaas uit de Seine-et-Marne, gemaakt van rauwe koemelk, aangevuld met room en crème fraiche, gerijpt in grotten.

OUDWIJKER TOMA CIGNO 6.75

Deze kaas heeft een lichte korst en binnenkant, met een lichtzure smaak en tonen van tijm en hooi. Gepasteuriseerd.

Roodkorst kazen

OUDWIJKER FIORE 6.75

Romige roodkorstkaas uit Utrecht met tonen van hooi en kastanje.

BRUGGE APERO 5.75

Kaas met mosterd- en fenegriek: pittig, nootachtig en romig. Perfect bij desserts.

TARTU 5.50

Voor de truffelliefhebbers: deze kaas uit Val Taleggio (Italië) heeft een ziltige korst en stukjes zwarte truffel. Gepasteuriseerd.

CHIMAY GRAND CRU 6.25

Deze kaas is gewassen met Chimaybier voor pittige, bierachtige smaak.

MUNSTER CRU 6.75

Rauwmelkse kaas uit de Elzas met sterke geur en pittige, fruitige smaak.

Geintenkazen

BIO GEIT BASTIAANSEN 6.75

Deze streekkaas uit Molenschot heeft een frisse smaak en krachtige blauwaders.

FLORETTE 6.50

Franse geitenkaas met fijnkorrelig, glad zuivel en een frisse, romige smaak door de toevoeging van room. Gepasteuriseerd.

BUNKERBLOS 7.25

Middenin de Twentse natuur gerijpt. Door een unieke behandeling van de korst heeft deze variant van de welbekende Bunkerkazen een vol aroma en een boers karakter.

Blauwaderkazen

ROCOLLO DIVINO 6.75

Italiaanse kaas met ruwe korst en zacht zuivel, gerijpt in Raboso-wijnmost voor een kruidige, fruitige smaak.

BLEU DES BASQUES 6.75

Deze schapenkaas uit Frans-Baskenland met blauwader is romig, vol en pittig.

SAINT AGUR 7,25

Franse blauwaderkaas uit de Auvergne, gemaakt met room. Gepasteuriseerd.

BLU 61 9,95

Italiaanse blauwaderkaas met pikante en zoet-fruitige tonen van wijn en veenbessen. Twee maanden gerijpt en prijswinnend.

Stel je eigen

Maak je eigen selectie uit ons assortiment van kazen! Bij een selectie van 3 of meer kazen wordt uw plank opgemaakt met bijpassende garnituren.

Ook lekker bij de kaasjes is ons ambachtelijk brood met smeersels!

Plank samen

logo-white